Ruilen & retourneren – PITOU

Ruilen & retourneren

Wanneer je niet tevreden bent heb je natuurlijk het recht om je bestelling te ruilen of te retourneren binnen een termijn van 14 kalenderdagen na ontvangst van het artikel. Bij retourzendingen wordt het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen teruggestort op je rekening na ontvangst van het pakket of en bewijs van terugsturen.

Als je een of meerdere artikelen uit de bestelling houdt, dan krijg je alleen de kosten van de rest van de bestelling terug, niet de verzendkosten of eventuele administratiekosten.

Wanneer je een product wil ruilen kan je alvast de gewenste artikelen/maten opnieuw bestellen via de reguliere bestelwijze.

Nadat je de hebt gemeld dat je de artikelen wilt ruilen of retourneren dan heb je 14 dagen de tijd om je product terug te sturen.

Een retourzending dient te zijn voorzien van Track & Trace code. De kosten en risico’s van het ruilen en retourneren zijn voor rekening van de consument, tenzij anders aangegeven.

Is het termijn van twee weken verstreken en is je orderbedrag nog niet teruggestort? Stuur ons dan een berichtje met hierin jouw ordernummer en de Track & Trace code van de zending. 

Voorwaarden

  • Producten dienen compleet te zijn

  • De artikelen zijn in originele staat, ongedragen en ongewassen

  • Voorzien van originele labels, etiketten, originele pakbon.

  • De retourzending is voldoende gefrankeerd

Wij behouden het recht om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd. Als de artikelen niet voldoen aan de hier boven genoemde voorwaarden, kunnen wij de retourzending niet verwerken. De artikelen worden dan op kosten van de afzender teruggestuurd.

Verantwoordelijkheden          

  • Het is de verantwoordelijkheid van de verzender dat een retour goed, tijdig en compleet bij ons aankomt. Bij eventuele problemen moet je dit vóór afloop van de bedenktijd bij ons melden.

  • Bewaar zorgvuldig je verzendbewijs, zoekgeraakte retourzendingen worden niet in behandeling genomen.

  • Let op: Het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Pitou heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen.

  • Retouren die niet gemeld zijn worden niet in behandeling genomen.

Wil je een bestelling ruilen of retourneren? Meldt dit dan door contact met ons op te nemen via info@pitouamsterdam.com. Wij sturen je dan verdere instructies.

Als je vragen hebt over het retourneren van je pakket, dan horen wij het graag via info@pitouamsterdam.com.